Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού  Υλικά Για τη ζύμη θα χρειαστούμε 150 γρ. βούτυρο 100γρ. ζάχαρη ( εάν έχετε και μάυρη ζάχαρη ακόμη καλύτερα ) 250 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις μια πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι του γλ. μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση θα χρειαστούμε 4 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού 30 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder Εκτέλεση 1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. 2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και...
Read More




Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά Τα μαλλιά μας θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα εάν θέλουμε να είναι λαμπερά. Οι μάσκες θρέψης και αναδόμησης είναι η καλύτερη λύση.  Εάν ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής μπορείτε να φτιάξετε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μάσκα μόνες σας στο σπίτι. Τα υλικά και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη... πάμε να την κάνουμε?? Yλικά:  ½ μπανάνα, ¼ αβοκάντο, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και voila η μάσκα μας είναι έτοιμη Εφαρμογή:...
Read More




Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ρολάκια Κανέλας

Ρολάκια Κανέλας Για τον πρωινό ή για τον απογευματινό σας καφέ είναι τα ιδανικά συνοδευτικά...θα τα λατρέψετε. Η παρακάτω συνταγή θα δώσει περίπου 15-20 ρολάκια κανέλας Τα υλικά μας 350-400 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)50 γρ. μαγιά ξερή100 ml χλιαρό νερό50 γρ. ζάχαρη άσπρη ή μαύρη50 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο (3 κ.σ )2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά 1 βανίλια φακελάκι Για τη γέμιση 140-150 γρ. ζάχαρη2 κουταλιές σούπας κανέλα 50γρ σταφίδες ( προαιρετικά )2-3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο1 αυγό  Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ το 150 γρ του αλευριού, το νερό, τη μαγιά, το...
Read More




Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες σε σακούλα

Μπουτάκια  κοτόπουλου με πατάτες σε σακούλα Πήγα προχθές στο σούπερ μάρκετ και είδα αυτές τις  σακούλες ψησίματος κρεάτων και πουλερικών...αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα της μαμάς να κάνει κοτόπουλο ολόκληρο στο φούρνο. Χμμμ πολύ ωραία ιδέα σκέφτηκα για τα κοτομπουτάκια στο ψυγείο... Το αποτέλεσμα που θα έχετε ψήνοντας κοτόπουλο ή κρέας σε σακούλα είναι να κρατήσει το κρέας όλα του τα υγρά και να γίνει μαλακό σα λουκούμι... απλά ΤΕΛΕΙΟ !!  Τα υλικά που θα χρειαστούμε 6 μπουτάκια κοπανάκια κοτόπουλου ή και στήθος  4-5 πατάτες όχι πολύ μεγάλες 2-3...
Read More




Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπα σελινόριζας με κόκκινη κολοκύθα

Σούπα σελινόριζας με κόκκινη κολοκύθα Υλικά για 4 άτομα  220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη  1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο  2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο λίγο τσίλι 750 ml γάλα  250 ml κρέμα γάλακτος  1 σελινόριζα, περίπου 500 γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη γλυκιά  1 κύβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη  1 κ.γ τζιντζερ  Εκτέλεση  Σούπα:  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς (χωρίς να ροδίσουμε) το κρεμμύδι.  Προσθέτουμε...
Read More




Αλμυρά κριτσίνια με παπαρουνόσπορο και σουσάμι

Αλμυρά κριτσίνια με παπαρουνόσπορο και σουσάμι Υλικά  2/3 κούπας ελαιόλαδο 2/3 κούπας λευκό κρασί ή νερό 2 κ.γ. αλάτι κοφτά (περίπου 8-9 γρ.)  1/2 φακελάκι baking powder(10 gr.)  450 gr. περίπου αλεύρι ( ολικής άλεσης ) και για το πασπάλισμα σουσάμι και παπαρουνόσπορο  Εκτέλεση  Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το κρασί ή το νερό όπως έχουμε πει και στα υλικά. Προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι, και ανακατεύουμε. (εικόνα 2 ) Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη...
Read More




Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταγή ζαχαρόπαστας

Συνταγή ζαχαρόπαστας  Υλικά για τη συνταγή ζαχαρόπαστας 1 kg καλής ποιότητας ζάχαρη άχνη  20 gr ζελατίνη σε σκόνη  1 1/2 κ.γ. βρώσιμη γλυκερίνη (θα τη βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής ή στο διαδίκτυο) 1/4 της κούπας νερό 1/2 κούπας γλυκόζη 2-3 βανίλιες σε σκόνη  Εκτέλεση Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη γλυκόζη και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις διαλυθεί η γλυκόζη ( το μείγμα θα γίνει σαν σιρόπι αλλά δεν θα πρέπει να βράσει), προσθέστε...
Read More




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML