Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με σως παρμεζάνας

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα παρμεζάνας 


Οι συνταγές με κοτόπουλο είναι τόσο εύγευστες που συμπληρώνουν ευχάριστα οικογενειακές μαζώξεις, γιορτινά τραπέζια αλλά και καθημερινά μενού. Η παρούσα συνταγή είναι τόσο απλή στη παρασκευή της που θα σας ενθουσιάσει ευχάριστα!! Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να την κάνετε είναι πολύ λίγος. 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά 


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

800γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ. λάδι
400 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό ή άνηθο
1 κσ. κρέμα γάλακτος
1 κγ. πιπέρι ανάμεικτο 
1 κγ. κοφτό τσίλι 
1 κγ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
500 γρ πέννες


Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε αρχικά το βασιλικό ή ότι άλλο αρωματικό φυτό επιλέξουμε, τρίβουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου. ( εικόνες 1-3)
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου αρχίσει να αλλάζει χρώμα. 
Έπειτα προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου έως ότου αλλάξουν χρώμα όπως φαίνονται στην εικόνα 4. 
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το κονιάκ. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κοτόπουλο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τέλος το βασιλικό. ( εικόνα 5 ). 
Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε μαζί με πένες ή ταλιατέλες και το καταναλώνουμε όσο είναι ακόμη ζεστό!! 

Good luck!!

Η συνταγή είχε παρουσιαστεί από τον Βασίλη Καλλίδη στο Πρωινό μου 





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML