Οι γλυκοπατάτες είναι ένα λαχανικό τόσο νόστιμο που θα το τρώνε τόσο οι μεγάλοι όσο και τα μικρά παιδάκια. Η διατροφική της αξία είναι πολύ μεγάλη και η γλυκιά γεύση τους τις κάνει ιδανικές και για μωρά. Στην Ελλάδα το έχουμε ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια μέσω των εκπομπών μαγειρικής που έχουν αναπτυχθεί τελευταία.
Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά πλέον σούπερ μάρκετς ενώ η τιμή του συνήθως είναι πάνω από 1,5€ αλλά δε θα χρειαστείτε πολλές γλυκοπατάτες για να κάνετε ένα συνοδευτικό πιάτο. Σήμερα μαγειρεύουμε τραγανά στίκς γλυκοπατάτας, τα οποία μπορούν να μας συνοδεύσουν το μεσημεριανό μας τραπέζι ή ακόμη μπορούν να σταθούν σε επίσημο τραπέζι!!
Aπλά δοκιμάστε τες!!
Μετά σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις πατάτες. Προσοχή οι πατάτες δε θα πρέπει να είναι η μια πολύ κοντά στην άλλη γιατί θα γίνουν βραστές και όχι ξεροψημένες. Εάν θέλουμε για άρωμα ψιλοκόβουμε και μια σκελίδα σκόρδο και την διασκορπίζουμε ανάμεσα στις γλυκοπατάτες. Τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να ξεροψηθούν, δηλαδή για τουλάχιστον 30 λεπτά ανάλογα βέβαια και το πάχος της πατάτας .
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου