Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μέλι


Τι θα φάμε σήμερα? Ένα πολύ νόστιμο φαγητό με γλυκόξινη γεύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πιάτα που τρώτε σε καλά εστιατόρια. Φτιάξτε το για μεσημεριανό ή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Θα τους εντυπωσιάσετε όλους

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τέσσερα άτομα είναι:

12 μπουτάκια κοτόπουλο
6-7 κ.σουπ μέλι ( ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε )
2 κ.σουπ κόκκινο πιπέρι γλυκό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ Τσίλι
1 κ.γλ ξύδι μπαλσάμικο 
1 κ.γλ τζίντζερ τριμμένο
100 γρ σάλτσα σόγιας ( η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή, οπότε προσοχή με το αλάτι )
5 κ.σούπας σουσάμι
1 στυμμένο λάϊμ ( αν δεν έχετε λάϊμ (βάλτε απλό λεμόνι )
100 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε το σκόρδο ή απλά κόψτε το σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάλτε σε ένα μπολ βαθύ όλα τα υλικά ( όχι τα μπουτάκια ) και ανακατέψτε τα ( εικόνα 2 ) .

Βάλτε όλα τα μπουτάκια μέσα στο σκεύος και ανακατέψτε καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού και να καλύψει όλα τα μπουτάκια και από όλες τις πλευρές. 

Αφήστε τα μέσα στο ψυγείο για 10- 15 λεπτά να μαριναριστεί το μείγμα με τα κοτόπουλα ενώ παράλληλα προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 195 βαθμούς. 



Πάρτε μια σακούλα ψησίματος και βάλτε όλα τα κοτομπουτάκια μέσα και όλα τα υγρά που θα μείνουν στο μπολ. Έπειτα κλειστε τη σακούλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψί ή κάποιο πυρίμαχο σκεύος. Τρυπήστε τη σακούλα σε διάφορα σημεία ώστε να αναπνέει. ( εικόνα 1 )

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες έπειτα το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε. 

Όλη τη διαδικασία μπορείτε να τη κάνετε και χωρίς σακούλα ψησίματος. 

Ως συνοδευτικό μπορούμε να κάνουμε ρύζι με λαχανικά ή κάρυ

Καλή επιτυχία!





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML