Κέικ Καρότου
Η συνταγή του κέικ είναι από τη γιαγιά μου, μυρωδάτο κέικ και ελαφρύ.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κούπα μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά σόδα φαγητού
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
4 κούπες καρότα τριμμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε αρχικά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. ( εικόνα 3 )
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε , ταυτόχρονα προσθέτουμε τη σόδα, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. (εικόνα 2 )
Μόλις γίνει ένα ομοιόγενές μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς και το χυμό τους.
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα καρότα, τα οποία θα βγάλουν το ζουμί τους ανακατεύοντας τα με το υπόλοιπο μείγμα. ( εικόνα 4 )
Μόλις έχουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή, το βάζουμε σε δύο φορμάκια αλουμινίου χωρίς να τα βουτυρώσουμε. ( εικόνα 5 )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου