Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Προφιτερόλ

Το απόλυτο κρεμώδες γλυκό σοκολάτας με σου ανάλαφρα γεμισμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής από σήμερα στο blog του Miam...


Φτιάξτε το και θα το φάτε σε χρόνο dt να είστε σίγουροι!!!  

Υλικά για τα σού

125 γρ. γάλα 
125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό 5 γρ. αλάτι 5 γρ. ζάχαρη 140 γρ. αλεύρι 5 αυγά 

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής

350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλαουρ
1,5 βανίλια

Για τη κρέμα σοκολάτας

250 γρ. κουβερτούρα υγείας 200 γρ. γάλα 
65 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο1 βανίλια
1,5 καπάκι λικέρ

Εκτέλεση για την παραγωγή σού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσουν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος κ σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα μας το χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό ( εξάρτημα μίξερ ) προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Μπορεί να χρειαστούν λιγότερα αυγά εάν δηλαδή το μείγμα σας γίνει λείο πριν τη προσθήκη πέντε αυγών δεν θα βάλετε το πέμπτο αυγό. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Σε ένα ταψί βάζουμε τα σού με ένα κουταλάκι, τα οποία θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. 

Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στο πάνω κάτω όχι στον αέρα. 

Εκτέλεση για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. 
Έπειτα σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την παραγωγή κρέμας σοκολάτας

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στη φωτιά. Όταν φουσκώσει  την αδειάζουμε στη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου καθώς και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έως ότου πήξει και ομογενοποιηθεί.  

Σύνθεση

Βάζουμε σε ένα μπόλ τα σού που τα έχουμε γεμίσει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια στρώση έπειτα προσθέτουμε τη σός σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τα δύο αυτά βήματα αλλά πρέπει στη τελευταία στρώση να βάλουμε σοκολάτα. 



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML