ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ
Το κέικ μπορεί να γίνει και δίχως τη χρήση μίξερ απλά με ένα συρμάτινο ή από σιλικόνη αναδευτήρα. Η βασική συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, εδώ εμφανίζεται λίγο διαφοροποιημένη.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
3 αυγά ( προτιμώ βιολογικά)
175 γρ. ζάχαρη (3/4 κούπας τσάϊ)
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μισή κούπα τσάϊ)
140 γρ. αλεύρι (1 κούπα τσάϊ γεμάτη)
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο (3 κουταλιές της σούπας περίπου)
20 ml ρούμι (2 κουταλιές της σούπας)
ξύσμα από 1,5 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι ( για πιο έντονη γεύση λεμονιού )
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
100 γρ. ζάχαρη άχνη (μισή κούπα)
χυμό από 1,5 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι μέχρι να γίνουν ένα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Τώρα προσθέστε το ρούμι
Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, ή εάν χρησιμοποιήσουμε τα σκεύη μιας χρήσεως δε χρειάζεται βουτύρωμα ή αλέυρι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 45 λεπτά περίπου.
Το γλάσο το κάνουμε σε ένα μπρίκι βάζοντας την άχνη και το λεμόνι και το ρίχνουμε στο κέικ αφού το έχουμε ξεφορμάρει. Το κέικ θα πρέπει να είναι ζεστό όπως και το γλάσο.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου