Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λουλούδια από ζαχαρόπαστα

Λουλούδια από ζαχαρόπαστα για cupcakes και τούρτες

Πάντα αναροτιώμουν πώς φτιάχνονται αυτά τα πολύχρωμα και όμορφα λουλουδάκια που διακοσμούν τόσο ευφάνταστα τα cupcakes και τις τούρτες.... 

Όποιος ψάχνει λοιπόν βρίσκει... Εδώ λοιπόν θα παρουσιάσουμε τον τρόπο να φτιάξετε τα δικά σας λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα. 


Υλικά για να φτιάξετε τα λουλούδια από ζαχαροπαστα

  • Ένα στρογγυλό κουπ πατ ή αν δεν έχετε ένα φλιτσανάκι του ελληνικού καφέ


Οδηγίες


  • Ανοίξτε σε φύλλο τη ζαχαρόπαστα. Χρησιμοποιήστε τη στρογγυλή κουπ πατ για να κόψετε σε κύκλους τη ζαχαρόπαστα. Για κάθε λουλούδι θα χρησιμοποιήσουμε 5 κυκλάκια από ζαχαρόπαστα

λουλουδια απο ζαχαροπαστα 2
  • Ρίξτε λίγο κορν φλάουρ πάνω στα κυκλάκια .Κάθε κυκλάκι θα γίνει και ένα πέταλο για το λουλούδι σας. Διπλώστε στη μέση το πρώτο πέταλο. Πιέστε στη μέση προσέχοντας οι άκρες να μην ακουμπούν μεταξύ τους.
    λουλουδια απο ζαχαροπαστα 4
  • Διπλώνετε και πάλι στη μέση.λουλουδια απο ζαχαροπαστα 5
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα και αφήστε τα λίγη ώρα να στεγνώσει η ζαχαροπαστα. Tip: Για να μην κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους και για να κρατήσουν τα πέταλα το σχήμα τους, μπορείτε να βάλετε λίγη χαρτοπετσέτα ανάμεσα στις πτυχώσεις μέχρι να ξεραθεί η ζαχαροπαστα. Έπειτα αφαιρέστε τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας.
  • Για να “συναρμολογήσετε” το λουλούδι, ενώστε τα τέσσερα πέταλα με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία. Κολλήστε τα μεταξύ τους βάζοντας λίγο νερό με ένα πινέλο στις άκρες.
    λουλουδια απο ζαχαροπαστα 6
  • Προσθέστε και το πέμπτο πέταλο κολλώντας το και πάλι με λίγο νερό.
    λουλουδια απο ζαχαροπαστα 7
  • Αφήστε το λουλούδι σας να στεγνώσει και να ξεραθεί η ζαχαρόπαστα.
  • Τώρα μπορείτε να το μετακινήσετε και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τα cupcakes σας ή μια τούρτα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
    λουλουδια απο ζαχαροπαστα 8
  • Το πολύ ωραίο tutorial και τις φωτογραφίες για το λουλούδι ζαχαρόπαστας τα βρήκαμε στο blog της Tatiana Delicia Designs.
Read More




Τούρτα με κρέμα λεμονιού



Τούρτα με κρέμα λεμονιού

Lemon Cake with Lemon Buttercream and Candied Lemons. A light and tangy summer birthday cake.
Τον Αύγουστο είχα τα γενέθλιά μου, ήθελα να κάνω μια τούρτα ελαφριά και χωρίς σοκολάτα... Ψάχνοντας στο ίντερνετ για τούρτα με φρούτα πέτυχα μια πολύ ωραία συνταγή για τούρτα με λεμόνι. Είπα να τη δοκιμάσω... και ναι ήταν πολύ δροσιστική ακριβώς ότι έπρεπε για τούρτα καλοκαιριού 
Υλικά που χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπ. πάουντερ
Για την κρέμα λεμονιού
  • 8 φύλλα ζελατίνης 
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 και 1/2 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι 

  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, θέλει αρκετό χτύπημα για να γίνει σαν κρέμα.
  2. Πρσθέτουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα ( μαρίζ), κάνουμε απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις το έβαλα.
  4. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει (τσέρκι). Γεμίστε με προσοχή τη φόρμα και ψήστε για 25 λεπτά.
  5. Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει ανοίγεται το τσέρκι και το κόβετε με καλό μαχαίρι στη μέση σε δύο κομμάτια ώστε να έχετε τρία μέρη.

 Για την κρέμα λεμονιού

  1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό να διαλυθεί.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ως που να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Θα προσθέσετε σε ένα μπολ πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνη και μετά το παραπάνω μείγμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύετε στο μείγμα με μια μαρίζ.  
  5. Βάλτε σε μια επιφάνεια λεία ( π.χ στον πάτο από μια κουμπωτή φόρμα ) το κάτω μέρος από το παντεσπάνι.Απλώστε μια στρώση από την κρέμα. Τοποθετείστε και το δεύτερο παντεσπάνι και απλώστε άλλη μια στρώση. Βάλτε τώρα και το τελευταίο στρώμα από παντεσπάνι και απλώστε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα τοιχώματα το μείγμα. 
Διακοσμήστε τη τούρτα με φλούδες από το λεμόνι που χρησιμοποιήσατε

Το γλυκό το αφήνετε ολόκληρη τη νύχτα στο ψυγείο

Φυλάξτε την στο ψυγείο.

Τη συνταγή τη βρήκα εδώ: Τούρτα με κρέμα λεμονιού http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-me-krema-lemoniou.html#ixzz2eyZl4xz5
Read More




ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ



Το κέικ μπορεί να γίνει και δίχως τη χρήση μίξερ απλά με ένα συρμάτινο ή από σιλικόνη αναδευτήρα. Η βασική συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, εδώ εμφανίζεται λίγο διαφοροποιημένη. 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:

3 αυγά ( προτιμώ βιολογικά)
175 γρ. ζάχαρη (3/4 κούπας τσάϊ)
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μισή κούπα τσάϊ)
140 γρ. αλεύρι (1 κούπα τσάϊ γεμάτη)
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο (3 κουταλιές της σούπας περίπου)
20 ml ρούμι (2 κουταλιές της σούπας)
ξύσμα από 1,5 λεμόνι 
χυμό από 1 λεμόνι ( για πιο έντονη γεύση λεμονιού )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

100 γρ. ζάχαρη άχνη (μισή κούπα)
χυμό από 1,5 λεμόνι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι μέχρι να γίνουν ένα. 
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Τώρα προσθέστε το ρούμι
Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, ή εάν χρησιμοποιήσουμε τα σκεύη μιας χρήσεως δε χρειάζεται βουτύρωμα ή αλέυρι. 
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 45 λεπτά περίπου. 

Το γλάσο το κάνουμε σε ένα μπρίκι βάζοντας την άχνη και το λεμόνι και το ρίχνουμε στο κέικ αφού το έχουμε ξεφορμάρει. Το κέικ θα πρέπει να είναι ζεστό όπως και το γλάσο. 

Καλή επιτυχία
Read More




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML