Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Έξτρα μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγητάκι τα λαζάνια. Δεν κατατάσσεται στις εύκολες συνταγές αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε και εντυπωσιάσετε με το αποτέλεσμα!! Αν έχετε έτοιμο κιμά από τη συνταγή μας για σάλτσα μπολονέζ, χρησιμοποιήστε τον. Θα γλυτώσετε τον χρόνο και η νοστιμιά θα είναι έξτρα έξτρα απολαυστική! Η συνταγή είναι εμπειρική συνδυάζοντας πολλές συνταγές ταυτόχρονα. 


Υλικά για το κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 δαφνόφυλλα ξερά
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κονκασέ ντοματίνια ψηλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια σάλτσα
  • 1 αβγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο λαζάνια χωρίς βράσιμο
  • 300γρ κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ούζο
  • 2-3 ντομάτες ψηλοκομμένες
Υλικά μπεσαμέλ:
  • 100 γρ φρέσκο βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας βούτυρο)
  • 100 γρ αλεύρι ( 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι )
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση


Προετοιμασία Κιμά (  Σάλτσα μπολονέζ )


Τσιγαρίζουμε αρχικά σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα ροδίζουμε τον κιμά για περίπου 5-8 λεπτά, ώσπου δηλαδή να γίνει καφετί. Βάζουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη και ότι άλλο μυρωδικό επιλέξουμε να βάλουμε. Αφήνουμε στο μάτι να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε μετά με λίγο κονιάκ ή ούζο το οποίο θα δώσει και ελληνική μυρωδιά στο φαγητό μας. 

Τώρα προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15'-20΄ μέχρι να πιει τα υγρά όχι όλα όμως να μη μείνει τελείως στεγνός ο κιμάς. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να μη μαγειρευτούν τα αυγά. 

Προετοιμασία Μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Η  φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες. (γύρω στα 1-2 λεπτά). Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½ γάλα ανακατεύοντας με σύρμα, ανακατεύουμε καλά με τον σύρμα για να μην μας σβολιάσει. TIP: Βοηθάει πολύ αν το γάλα είναι ζεστό γιατί μειώνεται ο κίνδυνος  σβολιάσματος. Αν όμως ανακατεύουμε καλά δεν είναι απαραίτητο. Ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Σύνθεση

Γεμίζουμε το πάτο από το πυρέξ με μια στρώση από τη μπεσαμέλ. Βάζουμε μια στρώση λαζάνια, έπειτα γεμίζουμε μια στρώση με το μείγμα του κιμά, ξανά λαζάνια μετά μπεσαμέλ με λίγη κομμένη ντομάτα ή πολτό από ντοματίνια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές εάν μας φτάνει το μείγμα. Στη κορυφή θέλουμε να έχουμε μια στρώση από λαζάνια. Τέλος περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε και έξτρα κασέρι εάν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45΄ σκεπασμένα. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML