Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Red velvet cake

Ιδιαίτερα εύγευστο βελούδινο κέικ με γέμιση και επικάλυψη από κρεμώδες τυρί


Η παρασκευή του red velvet cake χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
1η φάση : παρασκευή και ψήσιμο κέικ
2η φάση: παρασκευή γέμισης
3η φάση: παρασκευή επικάλυψης ( icing )

Τα υλικά για τη πρώτη φάση είναι:

  • 2 και 3/4 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλακια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
  • 1/4 του φλυτζανιού σκόνη κακάου ή 2 κουταλάκια σούπας κακάο 
  • 1 μπουκάλι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (60ml)
  • 1,5 κουταλιές του γλυκού νερό 
  • 228 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά στη θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 1/2 βανίλιας 
  • 1 φλυτζάνι ξινόγαλα ( αριάνι) 

Τα υλικά για 2η φάση:

  • 130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( οπωσδήποτε αλλιώς θα σβολιάσει )
  • 450γρ τυρί κρέμα ( μασκαρπόνε )
  • 4 κούπες ζαχαρη αχνη
  • 2/3 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Τα υλικά για 3η φάση:

  • 450 γρ. κρέμα τυρί
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)


Εκτέλεση


1η φάση

  1. Σε μπόλ αναμειγνύουμε χτυπάμε το κακάο , χρωστικές τροφίμων , και το νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μαλακώσει
  2. Χτυπάμε το βούτυρο που μετράται σε ένα μεγάλο μπολ , χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες , περίπου 30 δευτερόλεπτα . Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε, περίπου 15 δευτερόλεπτα μετά από κάθε προσθήκη και απόξεση κάτω από τις πλευρές του κύπελλου όπως απαιτείται, μέχρι το μείγμα να έχει φωτισμένο χρώμα και να γίνει αφράτο , περίπου 2 λεπτά .
  3. Προσθέστε τα αυγά , ένα ένα κάθε φορά , και τη βανίλια. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ και ξανά ανακατεύετε. 
  4. Προσθέστε το κόκκινο μείγμα κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα .
  5. Σε χαμηλή ταχύτητα , προσθέστε διαδοχικά το αλευρι, το baking powder, αλάτι, τη σόδα και το ξινόγαλα , αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού , μέχρι απλά να ενσωματωθούν όλα. 
  6. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά , χτυπάμε τα μείγμα 2-3 κτυπήματα με ένα κουτάλι ή σπάτουλα . ( Μην το χτυπήσετε πολύ γιατί θα γίνει σκληρό )
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
  8. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήστε έως ότου το κέικ να μην είναι ρευστό στη μέση, περίπου 35-40 λεπτά ( βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο )  . 
  9. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα .
  10. Από τη στιγμή που το κέικ είναι κρύο καλύπτουμε το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα. (έτσι μπορούμε να απλώσουμε την κρέμα τυριού πιο εύκολα).
  11. Το κόβουμε σε τρία κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι μόλις κρυώσει.

2η φάση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ (ή στο μπολ του μίξερ εξοπλισμένο με σύνδεση κουπιών) σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι κρεμώδη, περίπου 30 δευτερόλεπτα. 
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα και συνεχίστε να κτυπάτε στη μέση προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι αφράτο, λευκό, περίπου 1 λεπτό. 
  3. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι σε έναν χρόνο, χτυπίστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε το επόμενο, έως ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες, χνουδωτό, και ομαλό. Έπειτα εάν το μείγμα μας είναι πολύ σκληρό βάζουμε τη κρέμα γάλακτος για να χαλαρώσει.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα βάζουμε μια στρώση στη βάση του κείκ, έπειτα τοποθετούμε το δεύτερο στρώμα κέίκ, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία επαληψης και τέλος τοποθετούμε το τρίτο στρώμα κέικ. 

3η φάση


  1. Προσθέστε το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη άχνη και τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε σε μικρή ταχύτητα και όχι για πολύ γιατί όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο δυσκολότερα ή καθόλου θα σφίξει η κρέμα.  
  2. Μόλις σφήξει βάλτε τη κρέμα στο ψυγείο για 15 λεπτά και αλείψτε έπειτα όλο το κείκ γύρω γύρω. 
  3. Αφήστε το red velvet cake για ένα βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστο για 5 ώρες

Πηγή



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML